Сусрет Посланика и Министарке: Решење проблема сврљишких привредника

Дана 20. септембра 2024. године, одржан је састанак у Министарству привреде на којем су се окупили представници сврљишке привреде како би разговарали о актуелним изазовима с којима се суочавају локални предузетници.

На састанку су присуствовали министарка привреде Адријана Месаровић, као и кључни представници општине Сврљиг, народни посланик Милија Милетић, председник општине Мирослав Марковић и његов помоћник Марко Миладиновић.

Током састанка, фокус је био на идентификовању главних проблема који утичу на пословање предузећа у овом подручју. Представници локалних привредника изложили су своја запажања о отежаном приступу субвенцијама, високим трошковима пословања, као и недостатку инфраструктуре која би омогућила лакши транспорт и дистрибуцију производа.

У име сврљишких привредника присуствовали су Ранко Јовић и Ненад Јовић из фирме ,,Трилорд”.

Министарка је истакла важност дијалога између владе и локалне самоуправе и привредника и обећала да ће се радити на стварању бољих услова за пословање.

Овај састанак представља корак ка јачању привреде у Сврљигу, а локални предузетници изражавају наду да ће резултати разговора довести до конкретних решења и унапређења пословног окружења.

Сврљиг ће наставити да се бори за права својих привредника, а овакви састанци су кључни за постизање напредка.

Милија Милетић присуствовао обележавању славе Ловачког удружења „Др Миленко Хаџић“ у Сврљигу

Милија Милетић, председник Уједињене сељачке странке, данас је присуствовао обележавању славе Ловачког удружења „Др Миленко Хаџић“ у Сврљигу, где је

Милија Милетић захтева изградњу зауставних трака код Грамаде и Тресибабе

Народни посланик и председник Уједињене сељачке странке, Милија Милетић, на седници Народне скупштине захтевао је изградњу зауставних трака на делу

Милетић предложио оснивање пододбора за права детета на селу

Народни посланик Милија Милетић предложио је формирање пододбора за права детета на селу, са циљем да се унапреди положај деце